Korte geschiedenis van ons koor.

In 2003 kwam een groepje politievrouwen op het idee om een popkoor op te richten voor het toenmalige korps Zuid-Holland-Zuid.Deze groep werd aangevoerd door Carla Lans, die de eerste jaren ook voorzitter van het bestuur was. De naam The Blue Voices was snel gevonden en als repetitieruimte werd ons de kantine van het politiebureau Vissersdijk ter beschikking gesteld.

sjoerd tbv

 

 

 

 

 

 

Oorspronkelijk repeteerde het koor op dinsdagavond. In die begintijd werd het koor gedirigeerd door dirigent/zangcoach Sjoerd van der Zwaag, die uiteindelijk vijf jaar de muzikale leiding zou voeren. In die periode werd de vijfstemmige zang van The Blue Voices op vele optredens gehoord, bijvoorbeeld in een samenwerking met Ernst Daniel Smit, op de politiekorendag in de Grote Kerk van Dordrecht en diverse korenfestivals. Het tijdperk met Sjoerd van april 2003 tot april 2008, werd afgesloten met een groot lustrumconcert in Kunstmin in Dordrecht.

 

 

 Foto Guillermo

Na een lange zoektocht naar Sjoerds opvolger vonden we Guillermo Quintero Rojas, die evenals Sjoerd vijf jaar onze dirigent zou zijn, van juli 2008 tot juli 2013. Inmiddels vond er ook een bestuurswisseling plaats, en sindsdien is Erna Flikkema onze voorzitter. Onze repetitie-avond verschoof naar de woensdagavond. Onder Guillermo's dirigentschap, werden er nieuwe wegen ingeslagen op het gebied van stemtraining, nieuwe solisten ontdekt, en het onderdeel a capella-zang werd aan onze vaardigheden toegevoegd. Vele optredens in ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, maar ook grote kerstconcerten en een eigen Valentijnsconcert gaven ons de gelegenheid onze nieuwe zangmogelijkheden te laten horen. In juli 2013 kwam er met een mooi afscheidsconcert op de Vissersdijk ook aan deze periode een eind.

 

blue voices42

 

 

 

 

 

Van september 2013 tot september 2015, kwamen The Blue Voices onder leiding te staan van Patrick van Dessel, die ons vooral op gebied van energie en uitstraling tijdens optredens veel heeft bijgebracht. Onder zijn leiding zijn er een flink aantal optredens gegeven, waaronder het korenfestival van Dordrecht, een kerstconcert voor de Zonnebloem en ons eigen kerstconcert, gastoptredens bij Zanglust in Lekkerkerk en Nieuw-Leven in Schelluinen. Ook was er een speciale feestavond met het andere popkoor van Patrick, Let's Get Started.

Op de foto staan ook de geluidsmannen/technici Joey Maidman en Mario van Aalst, die onder Guillermo al hun intrede bij ons koor hebben gedaan. Zij begeleiden ons bij de concerten. Zij dragen zorg voor de aanschaf, onderhoud en eventuele reparaties aan onze apparatuur. Inmiddels is alleen Joey nog beschikbaar, omdat Mario een drukke baan gekregen heeft.

 

 Dordrecht 20150803 00654

 

 

 

 

 

Vanaf september 2015 tot 11 oktober 2017 werd het koor geleid door Dorine Maalke. Dorine leidt ook de popkoren "Just for fun" en "Mozaïk"(Nederlandstalig), een a capella groep "Fmajeur7" en het kerkkoor "Anaviem". Dit zijn allemaal koren in Zoetermeer. Verder heeft zij een inloopkoor in Leiden "Sing-in". Met Dorine werkten we aan uitstraling, zangtechniek, harmonie en beweging. We hebben met haar ook enkele mooie (kerst) optredens neergezet! 

 

 foto Sjoerd1

Vanaf 1 september 2017 tot 1 april 2019 is Sjoerd van der Zwaag is na 9 jaar opnieuw dirigent van The Blue Voices geworden. Met hem is opnieuw de swung en dynamiek in het koor gekomen. Hij wist met veel humor, maar ook aandacht voor detail en de muzikale kwaliteit, ons tot hele goede prestaties te bewegen. Jammer genoeg ging hij onverwachts verhuizen naar Houten en kon het dirigentschap voor ons koor niet meer combineren met zijn privéleven.

 


Foto Christian 2

Christian Blaha is nu onze nieuwe dirigent vanaf 25 maart 2019. De kooroefenavonden zijn nu naar de maandagavond verhuisd, omdat Christian verplichtingen heeft op de woensdagavond. Doordat hij goed piano speelt, worden een aantal nummers, die normaal gesproken met CD begeleid werden, nu door hem meegespeeld. Dit komt het geluid van ons koor ten goede! Christian is ook dirigent van het Middelburgs Kamerkoor, pianist bij het koor Lichte muziek A58 en hoofdvakdocent Compositie aan het University College Roosevelt. Zie ook de pagina Dirigent voor meer informatie over Christian.

.                                                             .